Постинг
08.08.2011 14:23 -
"Обърната" торта с ябълки /круши, праскови/
Автор: rosincety2
Категория: Рецепти
Прочетен: 6224 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 08.08.2011 14:23
Прочетен: 6224 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 08.08.2011 14:23
За бишкотения блат:
4 яйца
250 г захар
250 г брашно
1 с.л. бакпулвер
1 с.л. ванилова есенция
За горната част:
Карамел
5 ябълки
100 мл. вино /ликьор от кафе/
Яйцата се разбиват със захарта до бяло. Добавя се ваниловата есенция, по желание и настъргана кора от лимон. После се добавят пресетите брашно и бакпулвер. Разбърква се с кръгообразни движения. Ябълките се обелват, маха им се сърцевината и се разрязват на две половини /могат да се нарежат и на парчета/. Накисват се във вода с малко лимонов сок. Карамелът е приготвен предварително от захар, разтопена в тиган на котлона, като накрая се добавя малко масло. Карамелът се изсипва на дъното на тавата, в която ще печете тортата, без да се бърка. Хубаво е тавата да е кръгла и метална. Върху карамела се нареждат ябълките. А отгоре се изсипва сместа. Формата се разтръсва, за да попие сместа навсякъде. Тортата се пече на 180 градуса. Като се извади от фурната, блатът се надупчва с една пръчка на няколко места и се залива с виното. Тавата може да се сложи на котлон за малко, за да се поразтопи карамела малко и да се обърне по-лесно тортата. Тортата може да се гарнира с топка сметана или сладолед.
4 яйца
250 г захар
250 г брашно
1 с.л. бакпулвер
1 с.л. ванилова есенция
За горната част:
Карамел
5 ябълки
100 мл. вино /ликьор от кафе/
Яйцата се разбиват със захарта до бяло. Добавя се ваниловата есенция, по желание и настъргана кора от лимон. После се добавят пресетите брашно и бакпулвер. Разбърква се с кръгообразни движения. Ябълките се обелват, маха им се сърцевината и се разрязват на две половини /могат да се нарежат и на парчета/. Накисват се във вода с малко лимонов сок. Карамелът е приготвен предварително от захар, разтопена в тиган на котлона, като накрая се добавя малко масло. Карамелът се изсипва на дъното на тавата, в която ще печете тортата, без да се бърка. Хубаво е тавата да е кръгла и метална. Върху карамела се нареждат ябълките. А отгоре се изсипва сместа. Формата се разтръсва, за да попие сместа навсякъде. Тортата се пече на 180 градуса. Като се извади от фурната, блатът се надупчва с една пръчка на няколко места и се залива с виното. Тавата може да се сложи на котлон за малко, за да се поразтопи карамела малко и да се обърне по-лесно тортата. Тортата може да се гарнира с топка сметана или сладолед.
Празничен сладкиш за Нова Година и всяка...
Ябълков екстракт убива ракови клетки на ...
Трите ябълки
Ябълков екстракт убива ракови клетки на ...
Трите ябълки
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 13